Rex Arkitektbyrå logga
Ny, fin lokal till Studio Hagman, ritat av Rex Arkitektbyrå

Studio Hagman

En mörk liten lokal på bottenvåningen blev med en helt ny inredning och genomgående nya ytskikt en stilsäker studio för en stilkonsult och hennes verksamhet. Från början var detta en fantasilös lokal med ett slitet kök, kyffigt badrum och många pyttesmå mottagningsrum, där en terapiverksamhet huserade. Övermöblerade rum och mycket bristfällig belysning gjorde lokalen mörk trots fönster åt två håll. Nu är detta ett sofistikerat och ombonat utrymme som är väl avpassat för verksamheten.

Några väggar revs för att skapa två lite generösare och mer flexibla rum där det går bra att ta emot kunder för olika typer av hår, smink och stilkonsultationer, både en enskild person och en hel grupp. Här finns plats för att ha genomgångar, titta på bilder, produkter och sätta ihop moodboards. Dessa två rum kan delvis skärmas av med mjuka draperier som även bildar ett omklädningsrum. Veckade linnegardiner i rätt längd ramar in samtliga av lokalens fönster som efter ommålning släpper in ljuset längre in i lokalen. Mitt emot konsultationsrummen ligger ett nytt tvättrum med en vacker gobelängtapet i taket som ger rummet en ombonad karaktär och besökaren något att betrakta när man sitter i någon av schampostolarna.

Bredvid tvättrummet finns köket, som har målats i en varm duvblå kulör och fått fler funktioner med diskmaskin integrerad i diskreta brunsvarta skåp. Precis som i alla lokalens rum återfinns i detta rum små stilleben av vackra och funktionella saker, arrangerade på bord, hyllor och på fönsterbrädorna, vilka bidrar till den exklusiva och behagliga stämningen i studion.

All el i lokalen har dragits om till ny belysning som går att styra individuellt för varje plats. Kunden har själv valt armaturer som både fyller funktionen som ljuskälla och samtidigt blir vackra inredningsdetaljer. Det genomgående riktbara ljuset betonar dessutom de vackra arrangemangen som till exempel på tvättkommoden där produkterna som används står stiligt uppradade.

PLATS: Stockholm
BESTÄLLARE:
Studio Hagman
PROJEKTTYP:
Ombyggnad, handel

Före och efterbild på köket i Studio Hagman, ritat av Rex Arkitektbyrå
Före och efterbild på köket. Nya ytskikt och belysning
Före och efterbild på korridoren i Studio Hagman, ritat av Rex Arkitektbyrå
Före och efterbild på korridoren. Nya ytskikt och belysning
Fina detaljer i Studio Hagman, ritat av Rex Arkitektbyrå
Fina detaljer i Studio Hagman, ritat av Rex Arkitektbyrå
Fina detaljer i Studio Hagman, ritat av Rex Arkitektbyrå
Fina detaljer i Studio Hagman, ritat av Rex Arkitektbyrå
Ny fin lokal åt Studio Hagman, ritat av Rex Arkitektbyrå