Rex Arkitektbyrå logga

Om Rex Arkitektbyrå

Rex Arkitektbyrå erbjuder arkitekttjänster av hög kvalitet, detaljnivå och känsla – alltid med utgångspunkt från dina specifika behov, önskemål och visioner. Vår styrka ligger i ett stort intresse för och en gedigen erfarenhet av att arbeta med många olika typer av arkitektuppdrag; från privatbostäder till kontor, från renovering till nybyggnad, från detaljplaner till inredning och möbler. Med en kombination av stor erfarenhetsbank att ösa idéer ur och ändamålsenlig metodik skapar vi spännande arkitektur och modiga lösningar.  

Vi har alltid haft engagerade och medvetna kunder som söker sig till oss eftersom de känner sig trygga med att vi levererar vad de förväntar sig, och mer. Du som kund kan lita på oss som dina rådgivare och vägvisare genom hela projektet från idé till genomförande. Vi lyfter fram det du söker, och även det du ännu inte kommit på att du vill eller sett som möjligt. Med erfaren hand, strukturerat arbetssätt och kompetens om lagar, regler, material och byggprocesser skapar vi bostäder, lokaler, beskrivningar, bygglov, instruktioner för de byggnadsarbetare som ska förverkliga visionerna. Allt med långsiktig respekt för miljö och samhälle. Målet är alltid god arkitektur. Vi är förädlare och förvaltare av din arkitektoniska vision. 

Våra medarbetare

Lär känna oss som jobbar här!

Olle Rex

”Nu tillämpar jag med trygghet 45 års arkitekterfarenhet.”

Olle är vd, ägare och grundare, men framför allt god idémakare och erfarenhetsbank att ösa ur för kunder och medarbetare. Olle ser kontorets utveckling på lång sikt och drivs av att odla kunskapen inom arkitektur.
Han kreerar med bas i all tidigare erfarenhet med mod och nyfikenhet. Med sin långa erfarenhet av byggnader ser Olle väldigt snabbt lösningar och kan sortera bort idéer som inte kommer att hålla på sikt. Tryggheten ligger i att ha prövat en mängd lösningar på praktiska och arkitektoniska behov. En insikt som gör det lättare att ha omdöme även bakom modiga idéer som ingen sett förut. ”Det är en sån glädje att få entusiasmera kunder med stöd i erfarenhet, kreativa idéer och lösningar.”

Kontaktuppgifter

Sanne Frost

”Att inte lämna något åt slumpen ger pålitlighet i projekten.”

Med mångårig erfarenhet som byggnadsingenjör har Sanne stor projekteringsvana och ett gott öga till strukturerat arbetssätt och noggrannhet. Sanne gillar att gå till botten med svåra frågeställningar, skapa detaljerade handlingar, och hon lämnar inget åt slumpen. Det ger en stor trygghet till våra kunder.
En styrka är Sannes expertis inom 3D-modellering och BIM (Building Information Modelling). Det ger projekten en viktig kombination av att visualisera kreativiteten i en handskiss, och skapa en teknisk plattform för samarbete och kommunikation inom projektet. Sanne började hos oss 2017.

Kontaktuppgifter

Fredrik Widigs

”Vi mår bättre om vi får bo vackert – alla borde få det.”

Med ett intresse för bostäder ända sen han var barn har Fredrik verkligen hittat hem hos oss. Han började under 2019 och har tidigare arbetat mer med stadsplanering och även kontor. Men arbetet med bostäder passar Fredriks konstnärliga ådra bättre, och intresset för detaljer och det vackra. Han har en drivkraft i att skapa det vackra för kunderna, med harmoni och skönhet.
Att Fredrik är noggrann och tålmodig märks i hur han arbetar sig igenom detaljerna redan i det tidiga skedet med bygglov och 3D-skisser. ”3D är ett viktigt verktyg för att få våra kunder att förstå känsla och atmosfär, lika väl som funktion och smarta lösningar.”

Kontaktuppgifter

Elin Andersson

”Det är spännande med projekt där gammalt möter nytt, och vi har många sådana projekt”

Elin började hos oss under 2019 och läste arkitektur till en början i Umeå, som är en mer konstnärlig inriktning. Det är kanske det som gör att hon gillar de tidiga kreativa faserna, att skissa och lösa problem. Hon är nyfiken, vill lära sig mycket och testa.
Under masterutbildningen i Stockholm valde Elin att rikta in sig på hållbarhet i byggprocessen, så för Elin finns ett fokus på miljötänk i byggande och arkitektur. Hon brinner för hållbara material, att gärna restaurera och använda det ursprungliga, och har mycket erfarenhet av bostäder, renoveringar och tillbyggnader. “Det gäller att hitta lösningar där miljötänk och regler för renovering och byggande går hand i hand.”

Kontaktuppgifter

“Architecture starts when you carefully put two bricks together”

Ludwig Mies van der Rohe