Rex Arkitektbyrå logga
Ny TV-studio år Malou designad av Rex Arkitektbyrå

TV4-studio, Malou efter 10

Rex Arkitektbyrå fick uppdraget att arrangera studion till TV4´s program ”Malou efter 10”. Inredningen är ett samarbete med bland andra Kasthall och möbelföretaget Carl Hansen & son. Med fingertoppskänsla gav Olle studion en helt ny inredning som går i en klassisk men samtidigt modern stil och ger en varm, avslappnad känsla. Inredningens tonvikt ligger på vackra, klassiska danska trämöbler, en mustig färgskala och några större, sobra fotografier i ram.

Olle kommenterar projektet såhär:

”Uppdraget med studion för TV4 gav oss möjlighet att visa den innersta kärnan i min  kärlek till något av det bästa i nordisk möbelkonst. Hantverk, tidlös formgivning och hög kvalitet i utförandet har alltid lockat mitt intresse och präglat allt jag utformat av hus och inredning. Under decennierna mellan 1910 – 1940 skapade de allra mest begåvade arkitekterna och snickarmästarna i Köpenhamn möbler med sådana kvaliteter. Ända sedan jag blev arkitekt har deras arbeten varit en mycket viktig inspiration – inte bara i inredningsuppdrag utan också i byggnadsutformning.”

Tisdagen den 25:e klockan 10.00 satt Olle själv i studion och intervjuades av Malou om sin passion för hållbar och klassisk design samt för arkitektur och inredning som hänger ihop och lyfter varandra.

PLATS: TV4-huset, Stockholm
BESTÄLLARE:
TV4
PROJEKTTYP:
Inredning, studio
ÅR:
2014

 

Arkitekten Olle Rex sitter i tv-soffan hos Malou
Ny TV-studio år Malou designad av Rex Arkitektbyrå
Studion inreddes med mycket tyg, blommor och en kombination av nya och gamla möbler. Designad av Rex arkitektbyrå.
Studion inreddes med mycket tyg, blommor och en kombination av nya och gamla möbler