Rex Arkitektbyrå logga
Utställning av Olle Rex på Casa Cor 2007 i Stockholm

Utställning Casa Cor 2007

Olle Rex var en av de personer som valdes ut att delta i utställningen Casa Cor 2007.  Varje arkitekt/designer fick i uppdrag att inreda 1 av 35 rum till ett fiktivt hem åt en excentrisk och ovanlig familj.  Målet med utställningen var att visa upp det bästa av Sveriges aktuella inredningsarkitektur och design. En yta på 2000 kvm i T-house, Stockholm, omvandlades till en häftig designupplevelse som var öppen för allmänheten under sex veckor.

”Jag ville ha en stillsam känsla här i rummet. Ett sinnlighetens rum där fokus ska ligga på smakupplevelsen av vinet. Här finns bara det nybakade brödet, de kraftiga linneservetterna, de vackra vinprovarglasen, det friska vattnet och så goda viner förstås”, säger Olle.

Mitt i rummet står ett bockbord designat av Olle som är uppdelat i två nivåer med en genomgående kanal med rinnande vattnet, likt ett vattenfall. Bordsskivan är gjord i zinkplåt som snabbt får en fin patina och underredet är tillverkat av svartbetsad ek. Väggar, tak och fönster är målade med en mörk svartgrön kulör vilket skapar känslan av att befinna sig inne i en vinkällare. Schabloner med symboler för vinets olika grundsmaker sattes upp innan fönstren målades vilket gör att ljus kan falla in i rummet och bilda solkatter på golvet. På väggarna hänger klockor och tomma klockhus, och i fönstren står hortensior som påminner om vindruvor i färgen och inte doftar, vilket gör att vinernas dofter och smaker får stå i fokus. Genom doft, smak, syn, hörsel och känsel kommunicerar utställningen med våra sinnen.

PLATS: T-house, Stockholm
PROJEKTTYP:
Utställning
ÅR:
2007

Ritning över utställningsrummet
Vinprovningsbord med vattenfall av Olle Rex på Casa Cor 2007 i Stockholm
Bild på utställningen av Olle Rex, Casa Cor 2007
Artikel om utställningen av Olle Rex på Casa Cor 2007 i Stockholm
Artikel om Olle Rex utställning
Bilder på rummet innan utställningen